Lupauksia uudelle vuodelle, joista voit pitää kiinni

Uusi vuosi on taas edessä ja suomalaisessa uudenvuoden juhlinnassa on muutama helposti tunnistettava perinne: ilotulitteet, tinan valanta sekä uudenvuodenlupaukset.

Ilotulitteiden ampumisen tapahan on peräisin Kiinasta ja sen alkuperäinen tarkoitus on ollut karkoittaa pahoja henkiä. Eiväthän ne pahat henget varmastikaan pieniä ääniä pelästy, joten loogisinta on suomalaisessakin juhlinnassa valita äänekkäitä ilotulitteita ja varmasti tehon aikaan saamiseksi on hyvä myös satsata määrään. Kivaahan se on monen mielestä pitää meteliä ja myös katsella nätisti räjähtäviä raketteja taivaalla. Sen verran uutenavuotena paukkuu, että voidaan todeta tämän olevan kovinkin yleinen mielipide.

Yleistä on myös tulevan vuoden tapahtumien ennustamiseen pyrkiminen. Ja mikä sen parempi ennustaja kuin uutenavuotena valettu tina? Tai lyijyähän se nykyään pääasiassa on mutta kuitenkin. Valetaan ja sitten ennustellaan. Löytyykö seuraavasta vuodesta kenties rahaa, onnea tai epäonnea, matkustamista tai ehkäpä uusi lemmikki? Tulkintojahan siinä täytyy sitten tehdä ja löytyykö osuvampi ennustus itse tinasta vai kenties sen luomasta varjosta? Ja mitäköhän se oli kun tälle vuodelle ennustettiin?

 

Niin ja sitten ovat ne uudenvuodenlupaukset. Muistathan ne lupaukset? Siis kaikki ne lupaukset, joita olet vuosien varrella tehnyt ja joista ei ihan kaikista tullut pidettyä kiinni. Ainakaan koko vuotta tai ainakaan ihan kokonaan. Ajatushan on monasti tärkein mutta olisihan se kiva jos ajoittain siirrytään kuitenkin ajatuksista ja sanoista tekoihin, jotka pysyvät. Siksi autankin sinua tekemään tällä kertaa lupauksia, joista sinun tulee pidettyä kiinni. Ihan koko vuoden.

Alla on kuusi uudenvuodenlupausta, joista voit valita itsellesi sopivimmat ja hämmästyttää ystäviä ja perheenjäseniä rehellisellä ja maanläheisellä asennoitumisellasi ensi vuoteen.

Kun siis vuosi vaihtuu ja kohotat skumppalasin korkealle, niin voit kirkkaalla ja heleällä äänellä luvata seuraavia:

 

 

tavoite-03

tavoite-01

tavoite-02

tavoite-05

tavoite-06

tavoite-04

 

Sä pystyt näihin.

 

Hyvää uutta vuotta!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s